UNET – tie syvempään itseymmärrykseen

 

 

omakohtaiseen välittömän elämykselliseen kokemukseen pohjautuva

UNIRYHMÄSEMINAARI kesäkuussa 2004

 

 

 

Aika   

19-20.6.2004, lauantaina klo 11.30 – 18.30 ja sunnuntaina klo 9.00 -16.00

 

Paikka          

Koulutus- ja kurssikeskus Luonnontila Haunia

sijaitsee entisessä Haunian koulurakennuksessa Laviassa,

osoite, Uudenkaupungintie 19, 38670 Kalliala

 

Hinta            70 € koulutuspäivä, kurssimaksu sisältää 2 kahvia/teetä sekä lounaan

 

Kouluttaja    Sosiaalityöntekijä, koulutettu uniryhmäohjaaja Merja Manni-Achren

 

 

 

 

 

Uniryhmämenetelmä soveltuu eri alojen ammattihenkilöiden keskeisimmän työvälineen - oman itsensä - huoltamiseen ja uudistamiseen. Se sopii myös kaikille muille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneet oman itseymmärryksensä syventämisestä unien tutkimisen avulla.

 

Seminaarissa tutkitaan ja käsitellään osallistujien unia pienryhmissä. Ryhmässä elämyksellisesti koettu uni auttaa paitsi unennäkijää, myös kaikkia muita osallistujia saamaan kontaktin omaan henkilökohtaiseen unimaailmaansa. Unien kautta on mahdollista tavoittaa syvällistä tietoa itsestämme ja elämäntilanteestamme ja siten löytää uusia näkökulmia ja keinoja arkielämän ongelmatilanteisiin.

 

Kurssilla käytetään psykoanalyytikko Montaque Ullmanin kehittämää uniryhmämenetelmää. Menetelmä perustuu elämykselliseen ymmärtämiseen, ei pelkkään teoreettiseen tietoon. Menetelmän avulla unen käsittelyyn haetaan materiaalia kolmesta suunnasta, uniryhmään osallistuvien omasta elämänhistoriasta ja kokemusmaailmasta, unennäkijän unta edeltävästä eletystä arjesta ja tunnetaustasta sekä suoraan unesta. Näistä kutoutuvan materiaalin avulla unennäkijälle tarjoutuu mahdollisuus oivaltaa unien sisältämiä viestejä.

 

Osallistujilla on mahdollisuus halutessaan yöpyä idyllisessä vuonna 1940 rakennetussa hirsirakenteisessa koulurakennuksessa 15 €:n lisähintaan (sisältää saunomisen ja iltapalan). Tietoja julkisten kulkuvälineiden aikatauluista löytyy osoitteesta  www.matkahuolto.fi. Järjestän Lavian keskustaan saapuville maksuttoman kuljetuksen kurssipaikalle ja avustan yhteyksien selvittämiseen liittyvissä kysymyksissä.

 

 

Tiedustelut ja ilmoittautumiset

 

Luonnontila Haunia

Merja Manni-Achren

040-5484558 tai 02-5515530

merja.manni-achren@uta.fi