UNIRYHMÄ KAMPISSA  10.4.-22.5.2007

 

 

Kampissa alkaa 10.4.2007 neljä kertaa kokoontuva uniryhmä, joka sopii kaikille unista kiinnostuneille.

 

Ryhmässä tutkitaan yhdessä unia niihin elämyksellisesti syventyen. Tavoitteena on, että ryhmän jäsenet oppivat ymmärtämään omaa unikieltään ja saavat unet avuksensa itsetuntemuksen lisäämiseen ja arkielämään.

 

Ryhmä ei ole psykoterapiaryhmä, mutta unien käsittely ryhmässä  on silti terapeuttista.

 

Unien kerronnan ja kuuntelun mielekkyys perustuu siihen, että uni on osa ihmisen tiedostamatonta, luovaa maailmaa ja siitä tietoiseksi tuleminen tai siihen kosketuksissa oleminen on eheyttävää. Usein uneen syvennyttäessä siitä löytyy vihjeitä myös arkielämän ongelmiin.

 

Yleensä yhdellä kerralla käsitellään yksi uni.

 

Ryhmän prosessilla on huomattavan tehostava vaikutus unen käsittelyyn. Ryhmässä kuultu uni herättää jokaisessa osallistujassa juuri hänelle ominaisia ajatuksia ja mielleyhtymiä. Se herättelee jokaista kuuntelemaan omaa sisintään. Ryhmässä jaettu, hienovaraisesti käsitelty uni voi antaa koko ryhmälle yhteisen, uutta luovan kokemuksen.

 

Ryhmässä käsitelty on luottamuksellista ja ryhmän prosessissa otetaan koko ryhmän lisäksi erityisesti unennäkijä huomioon. Unennäkijä kertoo ryhmälle elämäntilanteestaan unen käsittelyn aikana juuri sen verran kuin hän itse haluaa. Halutessaan hän voi myös olla kertomatta lainkaan elämäntilanteestaan ja hyötyä silti unen käsittelystä.

 

 

Ryhmä kokoontuu neljä kertaa joka toinen tiistai klo 17.00-19.00 (-19.30):

 

10.4, 24.4, 8.5. ja 22.5.2007

 

Kokoontumispaikkana on Lönnrotinkatu 33 B 30, Helsinki. Talo sijaitsee lähellä Hietalahden toria.  

Hyvät yhteydet  Helsingin rautatieaseman suunnalta (esim. raitiovaunu 6), Kampin keskuksen suunnalta (bussi 14), Lauttasaaren ja Espoon suunnalta (bussit 20, 21V, 65A, 66A, 160T, 154T, 110T).

 

Ryhmän hinta on 95 euroa/osanottaja.

 

Ilmoittautuminen ja tiedustelut:

 

Riitta Pöysä

uniryhmäohjaaja

ryhmäpsykoterapeutti

040-5854500

riitta.poysa@kolumbus.fi

Annan mielelläni lisätietoja puhelimitse taikka sähköpostitse.