Suomen uniryhmäforumin (Surf) seminaari 20.-22.9.2013  

Paikka: Ystävyyden majatalo, Kalkkilantie 74, 25110 Kruusila
(02)7385222 tai (02)7386260 / 
info@ystavyydenmajatalo.fi

Julkisten kulkuneuvojen aikatauluhaku

Ilmoittaudu seminaariin mieluiten sähköpostilla surf@siivola.org (tai soittamalla 0400 666996 Markku Siivolalle)

Tämän vuoden tapaamisen hinta on sama kuin edellisenä vuonna eli 105 euroa. Kuten ennenkin, hinta sisältää majoituksen ja ruokailun. Se maksetaan Markku Siivolan tilille  103150-1838804 (Huom.: EI suoraan Majatalolle!). Laita maksun aiheeksi Surfin uniseminaari syksy 2013, sekä nimesi, sähköpostiosoitteesi, mielellään myös puhelinnumerosi. Muista ilmoittaa nimesi myös jos maksat esim. puolison tai firmasi tililtä!

Majoitus tapahtuu vasta paikan päällä 1-5 hengen huoneisiin Majatalon emännän kanssa neuvotellen. Omat lakanat mukaan! (vain poikkeustilanteessa voi vuokrata ne Majatalolta 5 euron hintaan).

Kuka tahansa voi osallistua. Mitään aiempaa kokemusta unien kanssa työskentelystä ei tarvita, kuten ei myöskään kokemusta tai koulutusta ihmissuhdeammateissa tai minkään suunnan elämänkatsomusta. Surfin jäsen ei tarvitse eikä voikaan olla, koska Surfilla ei ole jäseniä, vaan toiminta perustuu vapaaehtoiseen, maksuttomaan yhteistoiminnalliseen talkootyöhön. Niinpä seminaarin ohjelmakin on maksuton. Vain Majatalon järjestämä täysihoito maksaa.

Ohjelman keskeisen rungon muodostavat edellisten vuosien tapaan uniryhmät. Muistiinpanovälineet mukaan! Ryhmiin ja mahdollisiin työpajoihin jako tapahtuu vasta paikan päällä kulloisenkin tilanteen mukaan (osallistujien lukumäärä, aiempi kokemus uniryhmistä, kiinnostusalue). Ryhmien varsinainen painopiste on loppujen lopuksi kuitenkin se miksi se kussakin ryhmässä prosessin kuluessa spontaanisti muodostuu.

Tällä sivulla on seminaarista aina viimeisimmät tiedot sitä mukaa kuin ne tarkentuvat, joten seuraa tätä sivua.

Lähetä Surfia ja seminaaria ja sen hinnoittelua koskevat kysymyksesi ja kommenttisi osoitteeseen surf@siivola.org. Majataloa koskevat kysymyksesi lähetä suoraan Majatalolle, katso Majatalon nettisivut ja infosähköposti tämän sivun alussa olevista linkeistä.


PERJANTAI 20.9.
LAUANTAI 21.9.
SUNNUNTAI 22.9.
 
 
 
8.30 – 9.30 aamupala
8.30 – 9.30 aamupala
9.30 – 13.00
 
UNIRYHMÄT
+ palautekeskustelut ryhmissä
 
09.30 – 13.00
 
UNIRYHMÄT
+ palautekeskustelut ryhmissä
 

 

13.00-14.00 LOUNAS

 

13.00-14.00 LOUNAS ja kahvit

14.00 – 15.00
 
vapaa-aikaa 
 
15.00 – 18.00 (kahvit n. klo 16 jälkeen)

- FM Silja Heikkilä pitää lyhyen alustuksen tulevasta väitöskirjastaan, jonka aiheena ovat unien sosiaalinen ulottuvuus ja unikäsitykset. Aiheeseen liittyen Silja haastattelee halukkaita viikonlopun aikana joko kahdenkeskisesti tai ryhmässä, aiheena miten itse ymmärrämme oman unikäsityksemme, ja mitkä asiat ovat sitä muovanneet. Haastattelumateriaali on anonyymiä. Infoa etukäteen: silja.heikkila@pp.inet.fi

(- tilanteesta riippuen mahdollisesti myös Markku Siivolan esitys: aivot, uni ja tajunta)
14.00 – 16.00
 
YHTEINEN PALAUTEKESKUSTELU
- kokemuksia uniryhmätyöskentelystä
-  arviointi viikonlopusta
- seuraavan tapaamisen suunnittelu
- muuta
16.00 – 17.00
saapuminen, majoitus

 

17.00 – 18.00 
Kuulumisten vaihtoa, infoa ja ideointia seminaarin sisällöstä ja tilanteen mukainen jako uniryhmiin. Näiden yhteydessä iltapala. 

 

18.00 – (21.00)
 
UNIRYHMÄT, niiden jälkeen mahdollisuus saunomiseen
 
 
18.00 - 19.00
 
Kokoava yhteinen hetki: työpajojen demoja, kokemusten jakamista, jne. 

19.00 - Saunomista ja illallinen rantasaunalla, unia, tarinankerrontaa, rummutusta tai muuta osallistujien vapaata tai ennaltamietittyä ohjelmapanosta muinaisten nuotiotulien ajanvieton perinteisessä hengessä.

 

 

RYHMIEN PAINOPISTEALUEITA - tämä ei ole jyrkkä jako vaan vain yhdenlainen tapa mahdollisuudesta muodostaa uniryhmiä seminaarin aikana.

  

kategoriat

osallistujat, työskentelyn olemus

ohjaustyyli

 

1. KOKEMUKSELLINEN UNIRYHMÄ

 

 

 

 

ryhmä tarjoaa elämyksellisen kokemuksen uniryhmätyöskentelystä

 

uniryhmän periaatteita tutkitaan aloittelijoille sopivalla tavalla

 

 

kokenut ohjaaja, joka osaa ohjauksen yhteydessä nostaa esiin työskentelyn periaatteita ja auttaa osallistujia oivaltamaan tämän työskentelyn olennaisuudet

 

 

2. UNIRYHMÄN OHJAUSTA OPISKELEVAT JA SIITÄ KIINNOSTUNEET

 

 

 

tähän ryhmään tulevat ne, joilla on kiinnostus mutta puuttuu kokemus itsenäisestä ohjaamisesta tai muuten varmuus

 

painopiste on prosessissa ja sen vaiheissa

 

 

ohjauksessa voidaan soveltaa luovasti erilaisia oppijoita aktivoivia ja vastuuttavia malleja, periaatteessa vaikka kollektiivista ohjausta

 

3. UNIRYHMÄOHJAAJAT

 

 

 

 

osallistujilla on kokemusta uniryhmien ohjauksesta; tarvetta on teoreettiseen pohdintaan ja toisaalta laajentaa käytännön sovellusmalleja

 

 

ryhmä ilman ohjaajaa, toimii yhteistoiminnallisesti kollektiivisella  ja henkilökohtaisella vastuulla

 

tällainen ryhmä voi asettaa itselleen erilaisia tutkimuskysymyksiä